Az együttműködést egy szándéknyilatkozat aláírásával pecsételték meg a jégkorongosok és a korcsolyázók között. Bármennyire is nem hasonlítható össze a két jeges sportág, az alapja mégiscsak ugyanaz, a korcsolyázás. Nagyobb hangsúlyt fognak ezek után arra fektetni, hogy gyerekeket toborozzanak, és ahhoz, hogy a lehető legjobbat tudják magunkból kihozni a fiatalok, ahhoz az edzőhöz irányítják, akik képesek a tehetséget kibontakoztatni belőlük.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke, Kósa Lajos azt is elmondta, hogy az lenne az ideális, ha minden magyar gyermek megtanulhatna korcsolyázni, hiszen ez a mozgásforma nagyon sokat adhat a gyerekeknek.

A szándéknyilatkozat pontjai között szerepel tehát az utánpótlás fontossága, a tehetségkutatás, az edzők folyamatos képzése, infrastrukturális fejlesztése, országos és nemzetközi események szervezése is. A jégkorongosok edzésébe bevonják a műkorcsolyaedzőket is. A jéghokisok számára pedig a Nemzeti Korcsolyázó központban arra is lesz lehetőségük, hogy egy számukra kialakított pályán tudjanak edzeni.

A részletes terv kidolgozása még csak ezután következik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com