A Mecsextrém Park idén ünnepli 10. születésnapját. A Pécs-Árpádtetőn mintegy 14 hektáron található terület igen közkedvelt, nem véletlen, hiszen párját ritkítja.

Miután a park egy kültéri játszótér, így márciustól az időjárási viszonyoknak megfelelően november közepéig lehet kipróbálni. Nem csak extrém sportokat lehet itt űzni, mindenki megtalálja a maga sportját. A mozgáskorlátozottak számára már 2009 tavaszán átadtak egy akadálymentes  tanösvényt ami 1,5 km hosszú és működik egy Láthatatlan kiállítás is a park területén, amely a vakok világát mutatja be a látók számára vak tárlatvezetővel.

A játékok

Erdei bob: Különlegessége, hogy nem kopár lankák, hanem szakadékok és patak felett, erdőben, fák között siklanak a kocsik. A kétszemélyes autók akár 40 km/h sebességgel is roboghatnak a hat csőből álló, körülbelül egy kilométer hosszú pályán.

Alpesi kötélpálya: 45 elembõl 6 - 8 és 9 m magasan kialakított kötélpálya a fák ágai között. A gyerekeknek külön 15 elembõl épített 1,5m magas résszel.

Láthatatlan kiállítás:  interaktív kalandozás nem kevesebbre vállalkozik, mint vak vezetők segítségével bemutatni azt, hogy „látják” nem látó társaink a világot.

Odu-tanoda: Gyerekeknek mutatja be az ő méretükre épített madárfészkeken és odúkon keresztül a madarak világát.
Kéttornyú kötélpiramis: A 9 méter magas kötélpiramison a zuhanás kockázata nélkül gyõzheti le tériszonyát!

Go-kart: A ballancebike lényege, hogy teljes testünkkel kell a háromkerekût egyensúlyban tartani, kormányozni.

Lovaglás: A kisgyermekeket pónilovakkal, az idősebbeket jól idomított hátaslovakkal várják a Parkban.

Légpuskás lövészet: Ez nem ám akármilyen kis vacak céllövölde – profi légpuskákkal lőhetsz profi célpontokra!Kalandvár

Mászófal: 8 méter magas mászófal 6 különböző nehézségű úttal várja a saját képességeikben bízó kezdő és profi mászókat!

Ugrálóasztalok: A 3 darab, egyenként 2,5 méter átmérőjű védőfallal körülvett trambulinon egyszerre 3 felnőtt vagy 4 gyerek ugrálhat.

Tiroli csúszópálya: Suhanás a fák között egy szál kötélen a föld felett néhány centivel!

Rodeó bika: Próbáld ki, meddig bírod a hátán!

X-jump: Óriás trambulin, az emberre erősített gumikötelekkel. Így biztosan nem fogsz róla leesni, és bátran gyakorolhatod a szaltót!

(Forrás:xsports.hu;extremsportok.hu/Fotó:partyzoo.hu)