Az úszás márpedig mindenhol megvalósítható, ahol víz van, ráadásul különösebb felszerelés sem szükséges ahhoz. Olyan ez, mint a szárazföldön történő futás.

A sportszerűen úszók napi rendszerességgel készülnek a különböző úszó nemekben való megmérettetésekre, de sokan az egészségük védelmében keresnek fel fürdőket, hogy hódolhassanak annak a jó testmozgásnak, amely közben még a vizet is élvezhetik, vagyis az úszást.

Az úszás kiváló testmozgás, mert szinte minden izomcsoportot igénybe vesz, megmozgat. Jó hatással van a szívre, megnöveli a pulzusszámot is. Nemcsak megmozgatjuk az izmainkat úszás során, de a rendszeresített vizes mozgás feszesíti az izomzatot, mert a víz ellenállása nagyobb, így erőteljesebb mozdulatok szükségesek a haladásért.

Az úszás közben agyunk elvonatkoztathat azoktól a napi problémáktól és feladatoktól, amely folyamatosan ostromolja a tudatunkat. A víz magzati korunk természetes közege, és aki biztonsággal úszik, jól is érzi magát a vizes közegben, és kikapcsolhatja gondolatait arra az időre, amíg erre a mozgásformára koncentrál. Az úszás természetesen kordában tarthatja a súlyunkat, az alakunkat, és bár az úszás után megéhezhetünk, de az anyagcserénk felgyorsul, így jobban gazdálkodunk a kalóriákkal. A mozgás eredménye az, hogy nem állandóan az evésen jár az eszünk, márpedig stresszhelyzetben ez sokaknál jelenség. Az úszás erre is jó hatással van. Akár stresszoldó, meditációs gyakorlatnak is felér ez a mozgás.

Sőt ez a mozgásforma nemtől, kortól függetlenül bárkinek jó lehet. Sőt, az úszás még a túlsúllyal küzdők számára is jó mozgás.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com