A strandröplabda amerikai születésű sportág, és szinte fel is sejlik szemeink előtt a Baywatch sorozat. A homokos tengerpart, a csinos nők bikinibe, fürdőruhába csomagolt teste, az izmos, kockásra gyúrt férfiak, és a csapatjáték juthat eszünkbe. A röplabda már korábban létező sport volt, de ugyanezt a sportot a tengerpartra is kivitték az 1900-as években.

Habár Marilyn Monroe is rajongott ezért a kiváló nyári csapatsportért, mégiscsak 1996-ban vált olimpiai sportággá.

A röplabda kinti, szabadban játszott változata pedig igazán egészséges mozgásforma, mert megmozgat minden izmot. Maga a testmozgás is nagyon szükséges és minden porcikát megmozgató, de az csak hozzáad az értékéhez, hogy a szabadban kell játszani. A játékszabályok is a normál röplabda szabályaihoz hasonlatosak, vagyis az a lényeg, hogy úgy kell az ellenfél térfelére a labdát eljuttatni, hogy ők ne tudják visszapasszolni a labdát.

A strandröplabdát természetesen fürdőruhában játsszák, ez is különbség a teremben játszott röplabdához képest, valamint az, hogy a strandröplabda felületét a homok jelenti. A mezítlábas játék, a homokban való mozgás szintén az egészséget szolgálja.

A csapatok létszámát két-két fő teszi ki a strandröplabdában a normál hat játékos helyett. Fogd karon a barátaidat és ha strandon jártok, ne csak a fürdés jusson eszetekbe.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=VoBFXRKiTYw