Nem kifejezetten csak nyáron élvezhető sportról vagy inkább szórakozásról van szó, de kétségtelen, hogy nagyon sok fesztivál egyik szórakozási lehetőségét kínálja a bungee jumping.

Egy ősi törzs rituáléja ez a fajta ugrándozás. A legenda szerint a törzs egyik házaspárja összekülönbözött. A nő dühében egy fára mászott fel, ahová a férje követte. A feleség megijedt férjétől, megakadt a lába egy liánban és leesett a fáról. A férj utána ugrott, csakhogy az ő lábára nem tekeredett lián, így vesztébe zuhant, meghalt. A nő a liánnak köszönhetően túlélte a zuhanást. A törzs férfi tagjai a mai napig gyakorolják ezt a próbát, amely bátorságukat, férfiasságukat jelzi.

A mai értelemben vett bungee jumpingot 1979-ben olyanok ejtették meg, akik amúgy is egy olyan klub tagjai voltak, akik a veszélyes sportoknak hódoltak. Az Oxfordi egyetem hallgatói egyszerre négyen ugrottak le egy hídról. Nemcsak megbüntették őket, de a sport elindulását is ez az ugrás jelentette, hiszen az egész világon elterjedt az ugrás híre.

Ma már hidak, daruk is helyszínül szolgálhatnak ahhoz, hogy megfelelő felszereléssel a mélybe vessék magukat az arra elszántak. A láb- vagy testtrapéz a leginkább használt felszerelés az ugrás során. A lábtrapéz esetében az ugró bokájához van rögzítve a gumikötél, míg a testtrapéz a háthoz, vagy a hashoz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: trazy.com, xtremespots.com | videó: youtube.com