A négy keréken való gördülés, mint hobbi, mint sport azóta is jelen van a magyar köztudatban. Ám sem korban, sem nemben nincs behatárolva, hogy ki állhat gördeszkára. A gyengébbik nem közül is bőven vannak jeleskedők és akár a középkorúak is felpattanhatnak a környezettudatos, mozgásra serkentő sporteszközre, a gördeszkára.

Így tett egy plébános is. Lendvai Zoltán neve talán nem ismerős, de ha úgy emlegetjük, hogy a gördeszkás pap, akkor már eszünkbe juthat az az ember, aki papi öltözékben a suhanc gyerekek által oly kedvelt sportszerrel, a gördeszkával bravúroskodik.

A papok is emberek, és Lendvai Zoltán tanárai igazán nagy humorérzékkel ellátott tanárok, papok voltak, így volt kitől tanulni. A még csak ferences gimnáziumba járó fiatalember középiskolai tanulmányai során látott először gördeszkát, de pappá szentelése után a deszkázást használta fel ahhoz is, hogy közelebb kerülhessen a fiatalokhoz.

A rédicsi plébános trükköket sajátított el, még közelebb kerülhetett így a fiatalsághoz. A plébános ugyanis a játékos utat választotta ahhoz, hogy megtalálja a kapcsolatot a gyerekekkel. Habár ma már egy-két komolyabb gyakorlat a múlté, már nem állna kézen a gördeszkán, de a deszkázás napi szinten jelen van az életében. Nemcsak azért, mert ez is egy kapocs a fiatalsággal, hanem az izmok karbantartásához is hozzájárul a mozgás.

A plébánosnak egyre szaporodó sporteszköztára van, amelyben az utcai változaton kívül megtalálható ritkább gördeszka változat is. A készlet nagysága nőhet, mert még ajándékba is szokott deszkát kapni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk) | videó: https://www.youtube.com/watch?v=rTsbF7-fuRs