A Kínából elindult és gyorsan terjedő koronavírus kiindulásának helyszínén már tartolt, és lecsengett, de hódító útját folytatja. A Kínában tomboló haláleseteket is követelő vírus miatt már januárban óvintézkedéseket vezettek be az országban. Mára ott már nincs koronavírus-járvány, de a környező országokban és hazánkban is vannak már halállal végződött fertőződések, többen most is karanténban, kórházban vannak.

Az élet és a sportesemények is viszonylag zavartalanul zajlottak, ennek köszönhetően a március elején, Budapesten megrendezett Westend férfi és női párbajtőr versenyen is lezajlott. A március 6-9-én rendezett versenyen a kínai csapat is megmutatta tudását. A dél-koreai csapat három tagjánál akkor mutatták ki a koronavírus-fertőzést, amikor hazánkból visszatértek Dél-Korába.

A kínai csapat eredetileg úgy tervezte, hogy az olimpiai selejtezők után, március 22-24-e között utazik majd haza, ezt a tervet felülírták a vírus miatti szabályozások. A sporteseményeket ugyanis időközben felfüggesztették, törölték. Emiatt a dél-koreai csapat néhány nappal korábban elhagyta Magyarországot. Hazaérve diagnosztizáltak közülük három sportolót koronavírussal, ők egy arra kijelölt kórházban lábadoznak. Tüneteik ugyan enyhék, de teljes gyógyulásukig a kórház vendégszeretetét élvezik, mint ahogy a többi, velük együtt utazó kínai versenytárs a karantén fogságát.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com, https://flic.kr/p/6KJa77