Tony Hawk 9 éves volt, amikor a bátyja örökre megváltoztatta testvére és gyaníthatóan édesanyja életét azzal, hogy egy kék üvegszálas gördeszkát nyomott a kezébe. A kis Hawk rettenetesen rossz és eleven gyerek volt, a deszkázással azonban lekötötte magát, így édesanyja hajszálai sem őszültek meg olyan rohamosan, mint ahogy kezdtek a kiskamasz Tony mellett. Mielőtt deszkázni kezdett, Hawk saját bevallása szerint is egy rémálom volt. "Szörnyű gyerek voltam. Azt hiszem az anyukám fogalmazta ezt meg a legjobban, amikor azt mondta: 'ez a gyerek igazi kihívás'".

Olyan eltökélt és céltudatos gyermek volt, hogy az már-már orvosi esetnek is beillett volna. Amikor hat éves volt és az édesanyja elvitte egy uszodába, Tony úgy döntött, egy levegővel átússza az egészet. "Annyira zavarta, hogy nem tudta megcsinálni", emlékszik vissza Nancy, az édesanyja. "Nagyon keményen bánt saját magával és elvárta magától, hogy nagyon sok mindent véghez tudjon vinni.". Egy másik alkalommal Tony kiesett baseballozás közben és annyira elszomorodott, hogy elbújt egy vízmosásban. Az édesapjának végül fizikai erőszak alkalmazásával kellett kihoznia onnan.

Később Hawk életében átvette a főszerepet a gördeszka és elkezdődött egy olyan sikersztori, amelyhez kevés fogható van. Hawk rengeteg versenyt nyert, úttörője volt a sportágnak, számos rekord fűződik a nevéhez. Természetesen ahogy múltak az évek és egyre sikeresebb lett, úgy vonult ki a versenysportból és hozta létre saját márkáját, a nevével ellátott videójátékokat, deszkás parkokat. Hawk elképesztő vagyonra tett szert, ám minden centért keményen megdolgozott.

(Forrás:xsports.hu,wikipedia.org/Fotó:twitter)