A nyárhoz hozzátartozik a fürdőzés, a strandolás, márpedig ez vízben való mozgással, azaz úszással is jár. Mindegy, hogy a medencébe, a tengerbe, esetleg édesvízbe veted magad, az úszás kiváló mozgásforma. Növeli az erőnlétet, az állóképességet, megmozgatja a test szinte összes izmát, javítja a testtartást. Ajánlott nyári mozgás mindenféle korosztály számára. A nagy melegben a legjobb vízben lenni, és ha még úszásra is adod a fejed, csak jót teszel magadnak.

Majdcsak minden strandon van kialakított strandröplabda pálya. Kiváló lehetőség, hogy egy baráti társaságot még közelebb hozzon egymáshoz, vagy akár idegeneket ismerhessünk meg. A strandröplabda is kalóriafaló mozgásforma, amely ugyancsak megmozgat mindenünket, miközben a szabadban tartózkodunk. Ez a sport mozgásban tart minden játékost, garantáltan nem unalmas. Alkalmas a test erősítésére, formálására. Ezzel a mozgással sok kalóriát elégethetsz mindezt úgy, hogy közben jól érezed magad.

Ha mindenképp ragaszkodsz a víz közeléhez és mozgásra is vágysz, ami mégsem úszás, akkor fel lehet ülni egy vízibiciklire. Akár egyedül, akár társasággal fel lehet fedezni a környezetet, mindeközben megmozgatod a comb és fenék izmodat.

Ha tengerparton nyaralsz, és homokos parton vagy, kipróbálhatod a homokban való futást is. Nehezebb ugyan, de ez a nehézség garantálja a hatékonyabb kalóriaégetést is. Ha nem is homokos a part, mégse hagyd ki a futást. Amennyiben nem tudod rászánni magad a futásra, egy reggeli kiadós séta is kiváló mozgást jelenthet, és a látványnak sem utolsó a tengerparti sétány.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: losangeles.cbslocal.com, kcth.fr