Márpedig hamarosan kezdődik a nyaralós szezon, amikor vízre vágyhatunk akkor is, ha nem tengerparti úti célt választottunk magunk és családunk számára. A hegyvidéki túrázásnak is megvan a maga szépsége, és bőven adhat vizet az ilyen terület is. Sőt, akár olykor háborgó vizet adhat, amelyet kedvünk lenne megszelídíteni.

A rafting, mint vízi sport éppen ezt meríti ki. A vadvízi evezés már egy ideje hódít és nem is megy ki a divatból, hiszen a víz közelségére sokan vágynak, még inkább a vadabb víz meghódítására.

Hazánkban ugyan vannak bővizű folyók, de egyik sem olyan vad és gyors sodrású, hogy azokon vadvízi evezést lehetne kivitelezni. Természetesen az evezés a hazai vizeken is kivitelezhető, de a vadabb változathoz külföldre kell utazni.

Ausztria, Szlovákia és Szlovénia azonban azok a szomszédos országok, ahol a rafting túrákra benevezhetünk.

Rafting ma már nem csak természetes vizeken, hanem kialakított pályákon is lehetséges. A veszélyesnek tűnő sport így egy speciálisan kialakított pályán, megfelelő védőfelszereléssel és szakszerű vezetéssel csak látszólag félelmetes. Sokkal inkább élvezetes, izgalmas.

Ha már tudod hová mentek nyaralni, nézz körül, hogy azon a környéken van-e lehetőség a rafting kipróbálására.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com