A flyboard futurisztikusnak tűnő vízi sport, amely során a vállalkozó kedvűek szó szerint a víz felett tudnak repülni. Ehhez szükség van egy flyboardra és egy jetskire. A jetski sugárhajtóműve biztosítja a vízellátást, amelynek segítségével a repülődeszka a víz fölé tud emelkedni, maximum tíz méteres magasságba. A jetski sugárhajtóművéhez egy 18 méteres tömlőt csatlakoztatnak a flyboardhoz, amelynek a talpából két vízsugár biztosítja a tolóerőt, kézzel pedig további két vízsugárral tudunk koordinálni.

Általában néhány perc alatt elsajátítható a kezelése, ezt követően feledhetetlen élményeket nyújt a vízi sport szerelemeseinek. A tapasztaltabb használók látványosabb trükkök bemutatására is képesek.

A flyboard szerkezet ötlete Franky Zapata agyából pattant ki. A kezdő flyboardosok számára ajánlott a két emberes megoldás, ami azt jelenti, hogy a jetskin ülő személy adagolja a gáz, amivel a vízsugár erősségét szabályozza, a másik személy maga a flyboardos. A profik mindezt már egyedül oldják meg egy kézi vezérlőkar segítségével. A kézben tartott vezérlővel a távolból irányítja a jetskit. Víz alatt és levegőben egyaránt lehet használni, de a víz feletti megoldás az, amit látni szoktunk.

Hogy néz ez ki működés közben? Nos, valahogy így.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=m4Bm3cs9TFo