Ha csak egy szimpla közlekedési eszközként tekintünk a kerékpárunkra, akkor is tartunk attól, hogy ellopják vagy. Aki pedig kerékpár sportot űz, még fontosabb lehet számára az eszköz. A speciális kerékpárok értéke is nagyobb lehet, mint az utcai daraboknak. A másik félelem az lehet, hogy a kerékpárt valami miatt nem tudjuk használni. A legáltalánosabb probléma, ami a kerékpárosokkal történni szokott, hogy kilyukad a gumi. Mindegy, hogy kidurran, vagy következő használatnál laposan találsz rá, nagyon bosszantó.

A kerékpárosok életét megkönnyítő, korszakalkotó ötlettel rukkolt elő egy német cég. Létrehozták ugyanis azt a gumiabroncsot, amit nem lehet kilyukasztani. Egyszóval defektálló, azonban még azzal sem kell bíbelődni, hogy levegőt pumpáljunk bele, ugyanis levegőt sem tartalmaz az új abroncs.

A BigRep nevű cég nem is a hagyományos technikával hívta életre az új terméket, hanem a ma már egyre szélesebb körben felhasznált 3D-s nyomtatási technikával. Az új abroncsot tehát kinyomtatják. Olyan különleges szerkezetű az abroncs, hogy ellenáll minden szúrós akadálynak, elbírja a kerékpáros súlyát is. Mivel levegő nincs benne, így kidurranni sem tud, és a nagyon magas hőmérsékletet is kibírja.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: https://flic.kr/p/7v2iap, https://flic.kr/p/UzWSM | videó: https://www.youtube.com/watch?v=9pHJNtH8ltQ