A gördeszka lapja az, amely a fizikai strapának leginkább ki van téve. A folyamatos fel-le ugrálás, az ütések, a súrlódások miatt a lap felülete megsérülhet, felszakadhat, repedhet. Az apró hajszálrepedések eleinte nem is látszanak, de ha továbbra is kemény használatnak van kitéve, előbb vagy utóbb meglátszik a lap felületén.

A deszka lapjának ragasztásához faragasztóra van szükség. A gumisan megkötő faragasztóval a legcélszerűbb dolgozni, de ennek olcsóbb és gyengébb változata is megfelel.

Keresd meg a deszkádon a repedést, és nyomj nagyon keveset a ragasztóból a repedéshez, a másik kezedben legyen egy rongy. Egy ujjadra húzd rá az anyagot és azzal nyomd bele a résbe a faragasztót. Nézd át alaposan a deszkádat, és keresd meg rajta az összes hibát. Az előzőkben leírt módon járj el. Ha kész vagy az egész felülettel, akkor rakd félre a deszkádat száradni, majd kezdd előröl az egészet. Még legalább egy réteg faragasztóra biztosan szükséged lesz ahhoz, hogy a felület sima legyen. Ha nem így van a második ragasztás után, akkor megint következik a száradás időszaka, majd jöhet az újabb réteg.

Miután kész vagy a ragasztással, használj finom csiszolópapírt és dörzsöld át a lap tetejét, míg olyan állapotú nem lesz a felület, mint új korában. Érdemes gyakran ellenőrizni a deszkát, mert a kis repedéseket könnyű kezelni. Ne hagyd, hogy nagy repedések jelenjenek meg a tetején, mert azt már csak némileg szépíteni lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | Képek: livestrong.com, boyslife.org