A szélcsend mindenkinek kedvez. Nemcsak a munkahelyére tekerő számára, de a sportoló kerékpározóknak is jól jön a szélcsend. Ez a szél nulladik fokozata.

A szél első fokozatát csak éppen, hogy megérezzük magunkon, de a vérbeli profi tekerő észre sem veszi.

Az enyhe fuvallat egy következő foka a szélnek, amely még a városi kerékpárosok számára is jól jöhet, főleg, ha hátulról támogatja őket a szél. A sportoló kerékpáros még mit sem érez ebből.

Az ennél kicsit intenzívebb, a fák lombját és a növényeket éppen csak megmozgató szellő már nagyobb hátráltatást jelent az átlagos kerékpárosnak és kisebb segítséget, ha tolja a szél, de a kerékpársportban szereplők még csak most érzik meg a szelet.

Ha van más alternatíva a közlekedésre, akkor a már kissé viharosabb szél a bicikli tárolóban hagyására ösztökél, de a sportolót nem riasztja el.

Míg a kerékpárt csak arra használók, hogy A-ból B-be eljussanak, az erős szélben csak akkor ülnek a bicikli nyergébe, ha nagyon muszáj és nincs más, addig a sportoló kerékpárosok csak egy kicsit jobban nyomják a pedált a megszokottnál.

Az igazán viharos erejű szél az, ami már mindenkit megállásra késztet, ha van esze. Míg a legtöbben fedezéket keresnek, talán az elszánt kerékpárosok is megtalálják azt a helyet, ahová az eső és a szél elől elhúzódhatnak, de az elvetemültebbek dzsekit viselnek, szorítják a kormányt és nyomják a pedált.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pexels.com