Nemcsak a sporteseményekre van nagy hatással a vírus elleni óvintézkedések bevezetése, hanem az életünkre is. Nem utazhatunk csak úgy, sportolni ugyan eljárhatunk, de csak akkor, ha nem érintkezünk másokkal, a megfelelő távolságot megtartjuk. Otthonaink falai közé vagyunk kényszerítve, de akinek a mozgás lételeme, az most sem hagyja ki annak valamilyen, otthoni formáját. Sőt, a mozgásra mindenkinek szükséges van, még a gyerekek is online testnevelésórákon vesznek részt.

Az otthonunk átalakult iskolává, munkahellyé, edzőteremmé, szórakoztató központtá. Előkerültek olyan sportolásra és/vagy játékra használható eszközök, amelyek az otthoni mozgást is lehetővé teszik, emellett pedig kiváló szórakozást és időtöltést is nyújt.

A kutyasétáltatás eddig kötelező, a lakásban tartott kutyák esetében kötelező napi programot jelentett, most viszont a szabadba jutás egyik jó alibije.

Újból használatba kerülhettek a pingpongasztalok, a csocsók, a súlyzók, az ugráló kötél, a hullahopp karika, kisebb nagyobb labdák, súlyzók.

Volt idő, amikor a szobabiciklik fogasként, ruhainasként funkcionáltak, ma pedig újból a megfelelő módon használhatjuk, akárcsak az otthoni futógépeket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com