Sorra mondanak le nemzetközi rendezvényeket, és a sportban is megnyilvánul a koronavírus okozta félelem. A Forma-1-ben például nézők nélküli futamokkal indítja a 2020-as évet a mezőny, és már a kerékpáros versenyek között is érezhető ez.

Főleg azoknál, amelyek olasz helyszínűek. Sorra mondják le a már jelentkezett csapatok közül is a versenyeket. Bizonyos sportágban elképzelhető az, hogy néző és szurkoló nélkül is lezajlik egy meccs. Egyszerűen nem engedik be a szurkolókat a koronavírusra hivatkozva. Ám egy országúti verseny esetében nem tiltható ki egy néző sem a helyszínről, ez pedig veszélyforrás lehet.

A félelemek miatt már lemondta a márciusi olaszországi versenyt az EF Pro Cycling, A Jumbo-Visma, a Mitchelton-Scott, a Parkhotel Valkenburg is. Ezek után már az olasz országúti kerékpárverseny szervezői is elgondolkodtak azon, hogy törlik, vagy elhalasztják ezeket a versenyeket. Végezetül azonban megszületett a kormány részéről a döntés, ugyanis április 3,-ig minden sporteseményt betiltanak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsport.co.hu | képek: pixabay.com