Bizony, a kerékpáros balesetek nagy része azért következik be, mert a kerékpáros vagy a autós figyelmetlen. A hátulról jövő forgalmat nyomon követni a bringások legnehezebb feladata. A balesetek azért következnek be leginkább, mert a kerékpáros mögötti autós ütközik az éppen kanyarodni kívánó bringással.

Milyen jó lenne, ha mindig figyelmeztetnének, hogy van-e mögöttünk valami, szabad-e kanyarodni, vagy sem. Nos, ez már nem lehetetlen, amióta létezik a Garmin Varia Radar szett.

A radar már 140 méteres távolságból jelzi a mögöttes forgalmat. Így tehetjük a kerékpárunkat is okossá, hiszen a szett nemcsak ezt biztosítja, hanem a kerékpáros nagyobb biztonságát is. A hátsó villogóba beépített érzékelő a hozzátartozó, kormányra rögzíthető eszközökön megjeleníti a mögöttünk lévő forgalmat. Nem is csak egyet, amelyik közvetlen mögöttünk halad, hanem akár négyet is.

A Garmin Varia Radar szett többféle vezérlőegységgel megvásárolható. A kisebb vezérlőegységek ugyanúgy megjelenítik a mögöttünk lévő forgalmat, ám némelyik fény- és hangjelzéssel is figyelmeztet a forgalomra. A mai világban ennek igencsak nagy jelentősége van, amikor a kerékpárosok is előszeretettel közlekednek úgy, hogy fülükbe zene szól fülhallgatón keresztül. A hangjelzést még így is meghallhatja a kerékpáros, de a fényjelzés még biztosabb megoldást jelenthet.

A biztonsági berendezés egyik nagyon jó tulajdonsága, hogy nemcsak nekünk jelzi a hátulról érkező forgalmat, de az autósnak is jelzi a kerékpárost. A még távolabb lévő autót érzékelve két led pirosan villogni kezd, és ahogy közeledik az autó, úgy gyullad ki még két led és a villózás is felgyorsul.

Nem olcsó konstrukció, de aki naponta kerékpározik, és biztonságban szeretné magát tudni, megérhet ennyi áldozatot.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com