A gördeszkázás is az a fajta tevékenység, sport, életérzés, amely főleg a fiúkra, férfiakra jellemző. A kivételek persze mindig erősítik a szabályt, és pontosan ezt teszi Letícia Bufonit is.

A brazil születési fiatal hölgy körül dongnak a férfiak. Nemcsak azért, mert szép és fiatal nőről van szó, hanem azért is, mert egy olyan sportágban érvényesíti önmagát, mint a gördeszkázás. Ő az első. Az első nő, akit a Nike támogat, és ő az első profi deszkás csaj, aki szuperkorona-bajnok lett, és még sok mindenben ő az első nő, aki…

Deszkás teljesítményével főleg azt bizonyította, hogy egy olyan terepen is megállhatja egy nő a helyét, amelyik eddig csak a férfiak által volt uralt.

Természetesen az útja nem volt egyszerű, mert már a családdal meg kellett vívnia a harcát, ugyanis Letícia apja túlságosan férfias sportágnak tartotta a deszkázást, és eleinte küzdött lányával. A sikeres sportteljesítmény azonban elfogadásra bírta szüleit.

Minden lányt arra bíztat, ha deszkázni van kedve, akkor tegye meg. Valószínűleg együtt fog járni esésekkel, de azokra nem szabad túl sok időt és energiát fektetni. Fel kell kelni, és mehet a következő akadály.

Így csinálja ő, Letícia Bufoni:

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsport.co.hu | képek: pixabay.com (A képeken nem Letícia Bufoni látható) | videó: https://www.youtube.com/watch?v=6MLbh3j2d-w