„B.A.S.E. 502” néven regisztrált többszörös világrekorder bázisugrója, aki élete során több mint 2500 ugrást hajtott végre.

ilághírű extrém sportoló, aki különösen híres veszélyes mutatványairól, melyeket pályafutása során teljesített. Ő az első ember, aki ejtőernyős ugrás során átlépte a hangsebességet. 2012. október 14-én 39 045 méterről ugrott ki, 1342,8 km/h sebességgel zuhant a Föld felé a hangsebesség 1,24-szeresét elérve, 4 perc 19 másodpercet töltött szabadesésben, és végül sikeresen földet ért. Ezzel a teljesítményével a Guiness rekordok könyvébe is bekerült.

Egyik legnagyobb teljesítménye a hajtómű és jármű használata nélküli, szénszálas szárnnyal történő szabadeséses repülés a La Manche-csatorna felett. 2003. július 31-én szélsőséges időjárási körülmények között ugrott ki az angliai Dover felett a repülőből 9700 méter magasságból. Elért sebessége 354 km/óra volt és a 34,4 kilométer hosszúságú utat 6 perc alatt tette meg a franciaországi Calais-ig.

Bázisugró karrierje 1997-ben kezdődött, amikor Világbajnoki címet szerzett Bridge Day-en bázisugrásban, összetettben Nyugat-Virginiában (USA).

A Red Bull csapatához 1988-ban csatlakozott, mint bázisugró. A következő nagy ugrása a Kuala Lumpur-i Petronas-ikertorony tetejéről való leugrás volt, ezzel megszerezve az épületből elvégzett legmagasabb ejtőernyős ugrás rekordját. Érdekesség, hogy ő tartja a világ legalacsonyabb bázisugrásának rekordját is, amikor ugyanebben az évben a Rio de Janeiro-i Megváltó Krisztus szobrának 95 láb (29 m) magasságban kinyúló karjáról ugrott le.


xsports.hu/wikipédia/redbull.com