A kerékpáros ruházaton túl fontos a cipő, a kesztyű, a szemüveg és a fejvédő is. A 2019-es év újdonságának számít fejvédők frontján az, hogy az amúgy is áramvonalas sisakok most nyitottabb. A háromrészes polikarbonát fedés nemcsak szellőzést biztosít a fejbőrnek, hanem a tarkórögzítésnek köszönhetően kényelmes viselet és ez azért is lehetséges, mert nagyon könnyű. Az új fejvédők legtöbbje több ponton lyukacsos a jobb szellőzés érdekében. A sisakok természetesen a fej méretéhez igazíthatók, így nemcsak színben, de méretben is megtalálhatják a sportolók a sajátjukat.

A kerékpársport másik fontos kiegészítője a szemüveg, amelyek közül találhatók fényre sötétedő darabok is. Ugyancsak nagyon sokféle színárnyalatból lehet választani. Sőt egyes márkák esetében még a kisebb fejméretű sportolókra is gondoltak, így kisebb méretben is kaphatók kerékpáros szemüvegek.

A kerékpáros szemüveg akkor a legjobb, ha a fejmérethez igazodik, nem esik le a fejről, ezért a nedvesség hatására tapadó gumi igencsak jó szolgálatot tehet tekerés közben. Némelyik szemüveg pedig igazán többfunkciós, ugyanis nemcsak a kerékpározáshoz használható, hanem utcai viseletként ugyanúgy megállja a helyét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com