Ám, ha a magyar kerékpárgyártásban kissé jártasak vagyunk, akkor ismert lehet egy másik márka is, a Gepida.

Az Olimpiai Kerékpár Kft. gyártja a Gepida nevezetű kerékpárokat. A cég eleinte autókkal kívánt foglalkozni, ennek érdekében béreltek egy helyiséget, ahol import kerékpárokat is tároltak. Ez történt 1993-ban. Később ez nőtte ki magát a hivatalos raktárrá, majd emellé egy jóval nagyobb szerelőcsarnok is kellett. A még csak egyéni vállalkozását működtető Berkes György vállalkozását céggé alakította és tovább bővítette szolgáltatásait. A Kft-vé változással egyidejűleg maga a cég is növekedni kezdett, amely anyagilag is megmutatkozott.

1998-ban már a nemzetközi tudatba is belopta magát az Olimpia Kft. A Gepida márka megvásárlása már 1990-ben megtörtént, és a kerékpárok gyártásában a mennyiség helyett inkább a minőségre koncentráltak és így van ez ma is.

Az Olimpia Kft. azóta már elhagyta régi telephelyét, és most Budapest XVI. kerületében dolgoznak. Nemzetközi viszonylatban is neve van a Gepida kerékpárokat, és ne lepődjünk meg, ha egy Gepida elszáguld mellettünk bárhol, a világban.

Ahhoz, hogy a Gepida márka fennmaradjon és az Olimpia Kft. tovább is sikeres maradjon folyamatos innovációra van szükség. Emiatt hozták létre a saját applikációjukat, terjeszkednek mindenfelé, már tengeren túlra is. A piac bővítése mellett nagy fejlesztést vittek véghez a gyártásban is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com (A képeken nem Gepida kerékpárok láthatók)