Halldór 2010-ben első izlandiként nyert aranyérmet az X Games-en. Versenyeken többnyire csak kedvtelésből indult, filmjeivel azonban rengeteg rajongót szerzett. Bátyjával, Eikivel ők voltak Izland első profi snowboardosai. Olyannyira sikerült népszerűvé tenniük a sportágat, hogy az izlandi fiatalok közül szinte senki sem síel, mindenki snowboardozik.

Halldór a MonsterEnergy jóvoltából nemrégiben több társával Budapesten járt. Legújabb, Dayumm! című filmjüket egy európai turné keretében mutatták be nálunk. A telt ház előtti premieren filmjük elsöprő sikert aratott.

Egy nagyobb terjedelmű filmben általában több snowboardos is szerepel. A filmek publikálása után a riderek készítenek egy olyan vágott klipet, amelyben csak az ő trükkjeik láthatóak. Ezt angolul „full part”-nak nevezik. Ez olyan, mintha kiadnának egy könyvet, ez a névjegykártyájuk, mindenki erről ismeri őket. A rajongóik ezt nézik újra és újra, egészen addig, amíg újabb anyaggal nem jelentkeznek. Sokszor évekre visszamenőleg is beszélnek egy-egy jelentősebb kisfilmről. A nagyobb sztárok általában szezononként forgatnak újabb filmet. A Dayumm! jeleneteiből természetesen Halldór is elkészítette a maga klipjét.

A snowboardos filmekben a zenének legalább olyan fontos, mint a képanyag, ezért mindenki igyekszik ütős zenei alapot találni. Bár Halldór kétségkívül remekül érezte magát nálunk, mégsem ez az oka, hogy magyar dalt választott. Hallotta a Gyöngyhajú lány egyik külföldi feldolgozását, és megtetszett neki a dallam. Rákeresett az eredetire, és végül az Omega előadásában fogta meg igazán a dal. Érdekes egybeesés, hogy Halldórnak hosszú szőke haja van. A klip az alábbi linken tekinthető meg:



(Forrás:xsports.hu, msbsz.hu /Fotó:twitter)