Az idei nyár úgy tűnik, hogy másabb lesz, mint a többi. A vírus elleni korlátozások a nyaralásainkra is kihatnak. Ha mégis beindul az élet, és lesz lehetőség a szabadság máshol való eltöltésére, nem muszáj külföldre utazni. A hazai turizmus fellendítése érdekében amúgy is javasolt lenne hazai szállásokat felkeresni.

A nyaralóhajós turizmus ötlete már 20198-ban megfogalmazódott és a megvalósításba is belekezdtek. Egy francia cég, a Nicols hajói közül már hazánkban vannak ezek a nyaralóhajók és folyamaton várják a többit is.

Magyarország természetes vizekben bővelkedik, és igyekszünk is kihasználni az adottságokat. A nyaralóhajók megjelenésével további fejlesztésekre is szükség lesz, úgymint kikötők, megállók, vízisport-eszközök bérlése, szállások létesítése, éttermek.

Az új hajók vezetéséhez Európa szerte egy rövid oktatás után használatba is lehet venni, de hazánkban ez még nem kiforrott. Nyaralóhajókat egyelőre még csak a Mahart Zrt. működtethet, ezért a belvízi hajózás jogszabályainak korszerűsítése szükséges ahhoz, hogy a nyaralóhajó-projekt beindulhasson.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!