Van egy gyönyörű természeti csodánk, amelyet előszeretettel keresünk fel mi magyarok, de külföldiek is. Ez a hely nemcsak természeti szépségeivel kápráztathat el, hanem bringaútvonalaival is. A Balaton nemcsak a strandolók kedvence, hanem a bringásoké is. A Balaton körbebiciklizését bicikliút segíti, ám annak állapota sok helyen minősíthetetlen. A nagy tavunk körbebiciklizésekor jobb, ha felkészülünk arra, hogy olykor nehézségekkel fogjuk magunkat szembetalálni, de ettől még kalandban, élményben és csodaszép látványban lehet részünk.

Még aki a tekerés szerelmese is, annak is élményt jelenthet, ha nem csak a bringázásra koncentrál, hanem a látnivalókra is. Érdemes kitérőket tenni azért, hogy egy-egy helyet felfedezzünk. Bárhonnan indulunk, mindegyik útszakasz szolgálhat látnivalóval, újdonsággal.

Ha kedvünk támad felfedezni a több mint kétszáz kilométeres bringakört, akkor többféle szempontot is figyelembe lehet venni. Van, aki a saját rekordot szeretne dönteni, és számára fontos, hogy minél gyorsabban megtegye a távot, de ha gyerekek is részt vesznek a Balaton körüli túrán, akkor minél több, kerékpározáson túli programot is érdemes beiktatni. Természetesen a strandolásra gondoltunk, de be lehet kukkantani csodaszép ki Balaton közeli falvakba.

Mielőtt belevágunk egy balatoni kerékpáros túrába, érdemes megtervezni az útvonalat. Nem is az a fontos, hogy honnan indulunk, hanem hogy útközben milyen érdekességekkel szeretnénk gazdagodni a természet látványán túl.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: balatontipp.hu, sonline.hu