A kerékpározás lehetősége tehát mindenki számára adott. A Giro, mint kerékpárverseny sem csak azoké, akik megmérettetik magukat a kijelölt útvonalon, hanem azoké is, akik nézőként, szurkolóként meg szeretnék élőben nézni a kerékpározókat.

Erre szerencsére a magyaroknak is lehetőségük lesz úgy, hogy hazánkat sem kell elhagyni. Mint már írtuk, a Giro körverseny jövő évi szakaszaiból lesz három, amely Magyarországhoz köthető (bővebben ITT olvashatsz erről).

Ez remek hír a kerékpár sportot kedvelőknek, de a kerékpározás hívei számára is minden bizonnyal jó lehetőségnek kínálkozik a verseny. A Giro nemcsak egy verseny. A versenyzők számára életforma is, de a nézők számára sem csupán csak sportot jelenthet, ha a szervezők a kultúrával is megpróbálják azt összeegyeztetni.

A magyarországi Giro projektcsapat azon munkálkodik, hogy a Giro több legyen csak versenynél. Mindenképp a mozgásra való ösztönzés az egyik cél azok esetében is, akik jelenleg semmit sem sportolnak. Még fontosabb cél, hogy a kerékpározást, mint sportot minél több emberrel megszerettessék és a verseny által annak élményét és hangulatát testközelből megtapasztalhassák a nézők.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com