Már hivatalosan is bejelentették a világ második legrangosabb kerékpárversenyének útvonalát. A Tour de France után az évente megrendezésre kerülő Giro d’Italia az a kerékpáros körverseny, amelykörnyező és akár távolabbi országokat is érinthet.

A kezdetekben csak olasz sportolók részére szóló verseny annyira nagy népszerűségnek örvendett határon kívül és belül is, hogy később már a világ minden pontjáról érkeztek sportolók.

A rendszerint májusban vagy júniusban lebonyolított Giro verseny útvonalát azonban már ilyenkor meghatározzák. Jövő évben három magyarországi útszakasz is lesz. A legelső a fővárosban lesz 2020. május 9-én. 9,5 km-es távot kell teljesíteni a Hősök terétől és a majdcsak 10 km vége a Mátyás templomnál lesz.

A második szakasz, két nagyváros, Budapest és Győr között fog zajlani 2020. május 10-én. A 193 kilométeres távon érintve lesz Pilis, Visegrád, a Dunakanyar, Esztergom, Tatabánya, Kisbér, Pannonhalma is.

Az utolsó magyarországi szakaszt május 11-én Székesfehérvárról indítják el, és Nagykanizsára érkeznek majd be a versenyzők. Ekkor 197 km-t kell teljesíteniük a Giro d’Italia tekerőinek.

Egy kis ízelítő az idei Giróból:

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/embed/uVkhYf50_78