Még ennél is kevesebb eszköz kell a gyalogláshoz vagy a futáshoz, de sokak nagyobb lehetőséget látnak a kerékpározásban. A legtöbben azért pattannak nyeregbe, mert a helyváltoztatást gyorsan akarják megtenni, míg mások az aktív sportolás eszközének is tartják.

A gyerekek számára a kerékpározás fontossága az úszás megtanulásával egyenrangú lehet. A járás megtanulása után lábra állás után fontosnak tartjuk a biciklizés elsajátítását. Nem is árt, ha erre motiváljuk gyerkőceinket, mert nemcsak az egészségünkre nézve hasznos, de gyors és a környezetkímélő.

Majdcsak minden háztartásban és minden családtagnak van kerékpárja, mégis sokan választják azt, hogy autóba ülnek. A kerékpár környezetkímélő módon juttathatja el az embert a munkahelyére, az iskolába, és talán még időt is spórolna. Ennek ellenére inkább autóba ülnek. Tény, hogy nagyvárosban kerékpárral közlekedni veszélyesebb, de az nem igaz, hogy nem lehetséges. Meg lehet próbálni azt is, hogy kevésbé forgalmas útszakaszon igyekszünk magunkat átverekedni, és talán a rutin megadja az önbizalmat.

Van, aki arra fogja, hogy kerékpározás helyett más megoldást választ, mert biciklizni túlságosan izzasztó. Ki akar foltos hónaljú ingben, öltözékben megjelenni a munkahelyén? Egy közepes intenzitású kerékpározás nem követel meg akkora energiát, így az izzadás nem is olyan általános. Nyáron mindenki izzad, még gyalog is, télen pedig úgy kell öltözködni, hogy a mozgással is számolni kell.

A nagyvárosi szennyezett levegőben se futni, se gyalogolni, se kerékpározni nem egészséges. Azonban a biciklin ülők orra magasabban van, így kevesebb szennyezett levegőt szívnak be, és kilégzéssel távozik is.

A hideg és a csapadékos időjárás sem fenyegetheti a kerékpározást akkor, ha megfelelő öltözékben ülünk a nyeregbe.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com