Az nem lehet, hogy csak télen, havas időben tudjanak edzeni. Erőnléti és egyéb edzések vízen és szárazon végrehajthatók, de a saját versenyszámukban mégiscsak célzottan szükséges felkészülni bármilyen megmérettetésre.

A testük, izomzatuk, erőnlétük karbantartására a nyári időszak éppen úgy alkalmas, mint a többi évszak. Mindenképp szükséges megőrizni a jó erőnlétet és nem szabad hagyni, hogy az izmok leépüljenek, ezért a folyamatos karbantartás mindenképp szükséges egész évben. A súlyzós edzés, a kondizás, a futás és mindegyike megszokottan alkalmazott, de ahhoz, hogy az érdeklődés és a kedv is fentartható legyen, érdemes lehet ügyességi feladatokkal is színesíteni az edzést.

A nyár, a hőség nem kedvez látszólag a téli sportoknak, azonban a különböző nyári sportok kipróbálása kordában tarthatja a testet, a lelket és az erőnlétet is.

Nyáron is fel lehet keresni hófödte területeket, ahol a gyakorlás lehetősége adott, ugyanakkor a műanyag borítású felületek a havas sáncokhoz, területekhez nagyon hasonlító élményt nyújtanak, így a nyári gyakorlás, edzés, finomítás sem elképzelhetetlen.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com