Június 23-24-én kerül megrendezésre a már hagyománynak számító műrepülő világbajnokság, vagyis a Res Bull Air Race. A világbajnokság budapesti állomása a negyedik.

Nemcsak hazaiak kíváncsiak a budapesti versenyre, hanem kiváló turistacsalogató esemény is.

A szervezők nagyon nagy erőfeszítést igényel a világverseny hazai lebonyolítása, mert olyan hellyé kell alakítani fővárosunk forgalmas, nyüzsgő belvárosát, amely alkalmas a versenyzésre. ráadásul a pályát naponta meg kell építeni, nap végén pedig lebontani, így még nagyobb a tehet. Van már rutinjuk a magyar szervezőknek, hiszen az idei futam már a tizenkettedik lesz.

A verseny létrehozását kezdeményező Besenyei Péter versenyzőként már nem indul, de bemutatóval még megmutatja a közönségnek tudását. A negyven évet leversenyzett pilóta ma már megelégszik azzal, hogy olykor végigrepüli a pályát. Nem csoda, hiszen a hatvan éves pilóta már majdcsak kétszázszor repült el a Lánchíd alatt.

Ha az elmúlt években egyszer sem voltál a világversenyen, de szeretnél képet kapni, hogy mi történik ilyenkor Budapesten, akkor íme, egy kis ízelítő a tavalyi futamból:

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: teamchambliss.com, redbull.com | videó: youtube.com