Nagy amerikai színekben versenyzett és az első maratoni távot 3 óra 22 perc alatt teljesítette, mögötte 13 perces hátránnyal Maráz Zsuzsanna haladt. A címvédő a folytatásban is tartotta a tempót, 80 kilométernél az összetett második helyén állt, csak egy férfi volt nála gyorsabb. A női összetettben természetesen vezetett, Maráz ekkor második volt, később megelőzte az amerikai Smith. 123 kilométernél változatlan volt az élmezőny, Brunner vezetett, Nagy másodikként haladt nyolc perc volt a hátránya.

A nőknél senki sem tudta Nagy tempóját tartani, egyórás fórral haladt a címvédő. Ahogy haladt a verseny, Nagy egyre inkább megközelítette férfi riválisát, sőt egy időre a vezetést is átvette, ám tartósan nem tudott az élen haladni. Az éjszaka során Nagy vesztette a tempójából, az összetett negyedik helyén állt, viszont a nőknél magabiztosan vezetett.

Nagy végül megtartotta ezt a pozícióját és bár esélye volt arra, hogy a női összetett csúcsot megjavítsa, ez nem jött össze, 25 óra 23 perc 52 másodperces idővel, minden idők második legjobb női eredményével megnyerte a női versenyt összetettben pedig a negyedik lett. Amúgy a legjobb idő is az övé. Maráz Zsuzsanna is bizonyította, 27:45:42-es idővel a harmadik lett.

Magyar célba érők abszolút eredményei:

4. Nagy Katalin

20. Maráz Zsuzsanna

32. Márkus István Öcsi

(Forrás:xsports.hu;index.hu/Fotó:szeretlekmagyarorszag.hu)