Az elsődleges cél természetesen a sport, a mozgás élvezete, a szervezet, izomzat és az állóképesség erősítése, valamint kikapcsolódásnak sem utolsó. A versenysportokban ennél már jóval több a tét.

A versenykerékpározás pedig magával hozza a nagyobb sebességet, a nehezebb pályákat is. Nemrégiben arról írtunk, hogy tömeges baleset történt a július 12-én megrendezett I. Gran Gello Giro Kupán, és a lengyelországi országúti kerékpáros-körversenyen is bukást szenvedett el több versenyző. Az első szakaszon igyekezett egérutat nyerni a társai előtt, azonban honfitársa a szintén holland Dylan Groenewegen ezt nem hagyta annyiban. A versenyszerűség betartása mellett ezzel nem is lett volna gond, azonban Groenewegen nemcsak a másik versenyző egyenes vonalú haladásába szólt bele, hanem még könyékkel is rádolgozott. Ennek köszönhetően a másik holland kerékpáros beleakadt a pálya melletti kordonba és elesett. Az esés következtében borult a kordon is, így még néhány kerékpáros valamint egy fotós is megsérült a tömegbalesetben.

A másik holland, Fabio Jakobsen, aki a kordonba beleakadt, olyan súlyos sérülést szenvedett az eséskor, hogy több órás arckoponya-műtétet hajtottak végre rajta és mesterséges kómában tartják. A balesetet kiváltó Groenewegen is megsérült, aki tettéért pénzbüntetést, a versenyből való kizárást kapott, de még a versenyzéstől is eltilthatják. Azóta a közösségi oldalán már bocsánatot kért tettéért.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=OMobj6UZpso