Az első hullám levonulása után kezdett visszatérni az élet. A második hullám fenyegetettségében ugyanúgy szükség volt a maszk viselésére, de egyre komolyabbá válik a helyzet és több a vírussal megfertőződött személy.

A koronavírus-fertőzés a sportolókat sem kerülte el. A rövid pályás gyorskorcsolyázók közül Liu Shaolin Sándor is kiállt a nyilvánosság elé és őszintén elmondta, hogy ő is megfertőződött.

A sportolók munkáját nemcsak az edzők, de a háttérben dolgozó egészségügyi szakemberek is segítik. A rövid pályás korcsolyázók, akiknek ráadásul hazánk első vb aranyérmét is köszönhetjük a sportágban, nagy figyelmet kaptak. Liu Shaolin Sándor mellett még többen átestek a fertőzésen, habár szerencsére tünetmentesen vészelték át ezt az időszakot. A koronavírus igazolt jelenléte nemcsak karanténra ítélte a sportolókat, hanem ez egyet jelentett a sportolási lehetőség hiányával is. Vagyis azzal a fajta mozgással, amelyben ezek a fiatal sportolók profik.

Mivel még nem ismert, hogy a vírus milyen szövődményeket okozhat, így a sportolók egészségi állapotát kiemelten figyelték.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com