Jim Van Doren és Jim Van Doren testvérpár mellett Gordon Lee és Serge Delia volt az, akik megalapították a Van Doren gumivállalatot 1966-ban azzal a céllal, hogy cipőket hoznak létre ott, helyben. Egyetlen, de nagyon megbízható modelljük a #44 volt, amely ugyan egy darabot jelentett, ám sajátossága az volt, hogy a felső részét bármiből el tudták készíteni, így nagyon is egyénre szabható darabbá tudták tenni az elkészült cipőket.

Az egyediség lehetősége tett olyan ismertté és elismertté a Vans márkát Amerikában, amely annyira népszerűvé vált Kaliforniában, hogy a gördeszkások és a szörfösök is előszeretettel használták sporttevékenységeikhez.

Mivel egyedi igényekhez lehetett alakítani a cipőket, így 10 évvel a cég indulása után egy fiatal gördeszkás azzal kereste meg a céget, hogy gyártsanak egy olyan cipőt, amely még alkalmasabb arra, hogy a deszkát jobban ki tudja használni. Az elképzelés megvalósításának eredménye a #95-re keresztelt deszkás cipő, és a Vans Off The Wall logó is ebben az évben készült el.

Sorra születtek a gördeszkás lábbelik, melyekhez deszkások adták a nevüket, arcukat. Később már a snowboard bakancsok gyártását is megkezdik. 2014-ben nyílt meg a Vans klubja Londonban, amely otthont ad gördeszkapályának, koncertteremnek is.

A 2015-ben készült Vans filmet itt tekinthetitek meg:

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | Képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=QSRYUg4Uwto