Habár még mindig megtalálhatják magukat a gyerekek a csapatjátékokban éppúgy, mint az egyéni sportokban is, egyes gyerekek, fiatalok ennél nagyobb ingerre vágynak. Akik nem találják meg számításukat és önmagukat sem egyik hagyományos sportban sem, nem ritka, hogy az ennél sokkal nagyobb ingerküszöböt kereső extrémsportok felé kacsingat. Főleg a kamaszok azok, akik feszegetnek minden határt, így sajátjukat is, és ebben az esetben rátalálhatnak a gördeszkázásra is.

A nyílt utcán taposó fiatalok látványa mind a suhanc, rosszban járó fiatalok képét tárja elénk, pedig valójában csak arról van szó, hogy kevés az a terep, amely kimondottan a gördeszkázás trükkjeihez mért speciális pálya. A gyakorlásra tehát nincs más hely, mint az utca.

A nagyobb városokban az extrémsportolók számára kialakított pályák várják a deszkásokat, de olyan pályák is megépülésre kerülnek, amelyet az abban egyáltalán nem járatos cégek is magukra vállalnak. A rosszul megépített görpályák a sportolók sem tudják maradéktalanul élvezni és kihasználni, de befektetés szempontjából sem előnyös.

Hazánkban leginkább a fém tartószerkezetű, alacsonyabb műszaki tartalmú pályák léteznek, amelyek nemcsak a gyakorlásra, de akár a versenyek rendezésére is alkalmasak, ha azok megfelelően vannak kivitelezve. Azért, hogy mindez valóban így alakuljon, több cég is magára vállalja görpályák tervezését, kivitelezését. Nem mellékesen ezzel az város amortizációját is el lehet kerülni úgy, hogy eközben az utcán kódorgó fiatalok számára is megfelelő, sportolásra alkalmas pályát biztosítanak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com