A longboard gördeszkát olyen terepen szokták használni, amelynek felszíne viszonylag egyenletes, mert a gyors lesiklás a fő cél és szempont. Bizony, longboraddal hegyeken szoktak alácsúszni, vagy kerékpárutakon száguldozni, akár 60 km/h-s sebességgel. Ebből is sejthető, hogy tényleg veszélyes menet lehet longboardozni, éppen ezért arra fel kell készülni. Nem árt, ha olyan terepet választ az ember, amelyet ismer. Nemcsak azt tudja, hogy mikor és milyen kanyar következik, hanem az út minőségével is tisztában van.

Ez nemcsak azt jelenti, hogy egy szuper jó deszkára van szükség, hanem megfelelő védőfelszerelésre is, ugyanis akár tanulás és kis sebesség mellett is komoly sérüléseket lehet elszenvedni. A védősisak alapfelszerelés, de egyáltalán nem kevésbé fontosak a védők is, amelyek a végtagokat, egyéb testrészeket óvják meg az esetleges esésektől. A gyakorlottabb és merészebb longboardosok esetében sem felejthető el a láthatósági mellény használata.

Veszélyes sport lévén érdemes longboardozni úgy, hogy többen deszkáznak. Bárkivel bármi történik, egy társ segíthet, vagy tud segítséget hívni, ha muszáj.

 

A longboard deszkázás alapjait gyakorlással lehet megtanulni. Néhány videó megnézésével senki sem lesz profi. Éppen ezért nem árt, ha az ember önkritikát tud gyakorolni, és elfogadja a képességeit, amelyen folyamatos gyakorlással lehet finomítani, de tudni kell a korlátokat is.

A longboard deszkázás során mások is közlekedhetnek, és nemcsak saját magunk egészégének megőrzése a szempont, hanem másoké is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: xsports.co.hu | képek: pixabay.com | videó: https://www.youtube.com/watch?v=PEEXZZ071FE